torsdag 27. august 2009

Ny agilitytrening :o)

Har vært på ag-trening i dag også, og i dag gikk Mia fint over bommen - helt ned til skåla og greier. Aner fortsatt ikke hvorfor hun drev og hoppa ned midt på ned-bommen for en uke siden.... Men kan jo bare glede meg over at hun går helt over! =) Mønet går også fint, med opp-felt og greier. Jobba med ned-feltet: satte skål nesten inntil nede for at hun skulle stoppe med bakbena fortsatt oppå mønet mens hun spiste godbiter. Skulle også fortsette å gi henne godbiter mens hun stod der etter at hun hadde spist det i skåla sånn at hun ble på feltet til jeg valgte å ta henne av (hun skulle altså ikke gå av av seg selv). Det gikk veldig fint, men jeg "dytter" henne visst ned litt på siden med å komme for nærme på siden av hindret idet hun kommer ned, så skal jobbe med å komme foran henne for å stoppe henne istedenfor å dytte hun ut til sida. Blir spennende å se om vi får det til på den måten :o)
Vippa gikk også veldig bra i dag. Her jobba vi med at hun skulle helt fram på ned-feltet før vippa ble tatt sakte ned - altså annen metode enn jeg er vant med, og annen enn den de gjør på mandagstreningene. Mia takler selvsagt alt på strak pote, så det gikk veldig bra =) Hun holdt på å dette ned en gang midt på vippa også, men kom seg på igjen og ble ikke redd i det hele tatt - jippi!!
Vi jobba også med sitt og bli sammen med "hopp" og frøkna har allerede begynt med tjuvstarter for å få hoppe fortere, så må trene sitt mer altså, hovedsakelig med hinder foran. Hun syntes det var KJEMPEGØY å jobbe med hoppet da, og det er jo bra, er jo noen hopp i banene... Hun gikk også hopp på fremmadsending, og det samme med lengde, jeg sendte henne et par meter fram og så "hopp langt" også skål i enden - kjempebra, jeg kan stå igjen og hun hopper langt helt alene.
Mia gikk også gjennom bøyd tunnel i dag for første gang, og hun syns det var utrolig morsomt med tunnelen!! Veldig forbedring, for tidligere har hun ikke villet gå inn i tunnelen når den ligger bøyd. Har gjort det et par ganger bare, da med mye lokking med skål i andre enden. Nå bare løper hun gjennom igjen og igjen med full glede :o)
Trente også slalom som hadde sånn hjelpebøyler på, og det skjønte ikke Mia noenting av.... Ville gjerne hoppe over de bøylene ut og inn av slalomen, og det var jo ikke helt det som var planen.... Hun går foreløpig bedre uten hjelpebøyler.... ("Hvorfor i all verden har de satt hoppehinder akkurat inni slalomen!!???" tenkte Mia) ;)
Hun blir mindre stressa av torsdagstreningene enn mandagstreningene, og det er deilig å se nå at hun har roa seg siden sist torsdag også!
Nå har jeg et stk sovende puddel ved siden av meg, og det er bra!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar