torsdag 12. januar 2012

Planer 2012

Etter å ha lest Hildes blogg om hennes planer for trening og kurs ble jeg inspirert til å skrive noe om det selv :O)

Kurs:
Mia: Skal gå et freestyle/HTM-kurs med engelsk instruktør i mars, jaktkurs i mai og et, eventuelt to konkurransekurs (feb og mars-juni).
Dina: Skal gå et blodsporkurs i mai. Skulle også egentlig trene ag hver mandag i jan-april, men det har nå falt bort fordi hun ikke er frisk. Mistenker sterkt at jeg har glemt et kurs for Dina, da jeg mente de egentlig hadde tre ting hver... Det finner jeg vel ut når regninga kommer :o)

Konkurranser:
Mia: Må for pokker klare napp til klasse E i rally snart!!! Dette blir noe amputert av at hun ikke kan gå inne i haller på vinteren, så da har vi færre stevner å gjøre det på. Fordi jeg heller ikke er i form og ikke vet om jeg får dratt så mye rundt på stevner, så er målet for året ett napp til Eliten. Det vi ikke hjelpe oss så mye, siden vi mest sannsynlig må starte i klase 1 igjen i 2013, men mer for å bevise for oss selv at vi KAN det. For det kan vi nemelig! Men Mia er ingen stabil konkurransehund (jadda - sikkert jeg som ødelegger), så lett å få alt til å klaffe på en gang har det ikke vært.
Vil også ha opprykk til klasse 2 i Heelwork. Ønsker også å enten starte i klasse 2 i Heelwork eller klasse 1 i FS (altså, nytt program). Håper veldig at de nevnte konkurransekurs skal sørge for at ting begynner å funke mer som på trening, for da kommer det til å begynne å gå veldig bra!
OM konkurransekursene gjør at et lys går opp for meg og jeg skjønner hva jeg må gjøre på konkurranse (eller på trening), så vil jeg også starte i lydighet igjen. Uten kunnskapen om hva som gjør at ting ikke funker så bra på konkurranser, så gidder jeg rett og slett ikke det.
Dina: Hovedmålet med Dina er at hun skal bli helt frisk, og jeg har derfor ikke noe konkurransefokus med henne. Om hun skulle bli frisk har jeg lyst til å starte henne i Freestyle. Fordi hun kan såpass lite vet jeg ikke om det er en god ide, men det finner vi jo ut... Kan ikke slutte tradisjonen med å starte for tidlig i ulike grener :o)

Trening:
Mia: Skal i Heelwork trenes med hovedfokus på venstreposisjonene. Der har vi som skrevet i forrige innlegg en jobb å gjøre. I tillegg kan jeg videreutvikle dette med at hun kommer etter meg i alle posisjoner til høyre. I rally dreier det seg nesten mest om å finne ut hva som går galt på konkurranser. Jeg begynte på før jul å gå stille i rally, og å baklengskjede skiltene i småbaner på trening, kun for å få henne til å følge meg bedre gjennom en hel bane uten at jeg sa noe. Altså at hun ikke får noen "hjelp". Vet ikke hvor mye det hjelper ift konkurransene, men følelsen på trening da vi fikk orden på det var veldig god! Må teste det ut mer, mulig det hjelper, selv om det ikke "tar alt". I tillegg skal jeg trene stå under marsj i mye forstyrrelser.
Dina: Skal innrømme at jeg har vært litt demotivert mtp Dinas trening fordi hun har vært så dårlig, og at jeg ikke vet hvordan det kommer til å gå med henne. Men hun elsker å trene! Og dermed skal hun selvsagt trenes med! Vi har begynt på "nærme", bakover-fot på min venstre side. Tror ikke hun skjønner en dritt, men hun er veldig fornøyd med å stå stille og spise godbiter, og jeg tror også hun syns hun har gjort en god innsats på treningsfronten ved å stå der og gape. Og det er helt greit. VI trener også på "hode" og slalom med forstyrrelser. Det syns Dina er veldig vanskelig, og særlig nå som hun har vært dårlig. Da må hun passe på veldig ute, og da er det ikke så lett å gå slalom samtidig, har det vist seg.

har en fjern drøm å delta i 6+ i heelwork med begge to. Mia er det store abret fordi hun er litt vill og gal, Dina fordi hun kan mye mindre. Jeg bare ser for meg Mia ta av og løpe rundt i fullt forsprang i ringen, med Dina settende etter for å bite henne i rumpa (helt vanlig her hjemme hos oss). kan bli vanskelig å overbevise dommerne om at det var helt planlagt - særlig om det er i heelwork :o) Hvis jeg venter til Mia er 12, kanskje hun har roa seg såpass da at hun går i normalt tempo? Men det er kanskje ikke noe håp, hun er 7,5 nå, og overhode ingen nedroing i sikte... :o) Men på 4,5 år har jeg god tid til å trene opp Dina til Mias heelwork-nivå. Mulig at det der ikke er en dum plan =D
Sees i 6+-ringen om 5 år - bare pass dere! ;)

God natt =)1 kommentar:

  1. Så morsomt å lese, Merete.

    Jeg synes planene dine høres fine ut. Jeg har også tenkt på å trene mot 6+ i heelwork eller FS med Ebbie og Pia. Ligger nok litt fram i tid, fordi Piamor er skikkelig rampete og tenåring om dagen. Da er det ikke sikkert at det bare er dine to som springer ut av ringen, kan jeg tenke meg.

    God helg, helsing Hilde

    SvarSlett