torsdag 17. mai 2012

Dina

Dina kom til meg da hun var 3,5 år, hun er en shetland sheepdog og er født 14.02.2006. Dina er en glad og engasjert hund. Hun er bjeffende gjeterhund på sin hals, og går ikke av veien for å bjeffe litt eller utøve gjeterhundnykker. Gjeterhundgemyttet passer meg veldig godt, så det er bare glede i å ha en hund som vil mye og fort :o) Dina elsker å få være med, og syns at omtrent all slags trening er like gøy. Herlig med arbeidsglade hunder! Dina vet å innynde seg hos mennesker i omgangskretsen, og hopper, smiler og gir nusser når hun treffer en hund er glad i =)

Foto: Sissel Larsen

Jeg og Dina har gått flere kurs sammen, høyest av dem alle står nok klikkertrenerutdannelsen og freestyle- og rallyintro, som jeg gikk med bare Dina for å få kvalitetstid med bare henne. Det er viktig å prioritere alenetid med hver og en hund når man har flere! Hun er veldig morsom å jobbe med. Hun er en hund som går akkurat så bra som hun er på daværende tidspunkt både på trening og i konkurranser. Kan hun øvelsen, så gjør hun den, så ift konkurransetrening på Dina dreier det seg mest om å være godt nok forberedt før man stiller i konkurranse, da går det bra. Her har jeg derimot ganske mye å lære... Hun har slitt med kroppen sin siden april 2011, og får nå tabletter for Myastenia Gravis i tillegg til annen behandling av muskler og ledd. Dina skal ikke trene aktivt eller konkurrere før hun er mye bedre i kroppen sin. Nå er hun kosegris og turhund og får forsiktig trening på tur. Hobbyene til Dina er å forsvare ting hun finner inne og tar med opp i sofaen og å spise. Også er hun veldig glad i barn, kjente som fremmede =)


Dina hoppedyr midt i et hopp!


Konkurransenivå
Rallylydighet: Opprykk til klasse 3, sølvmerket. Liker ikke berøringsøvelsen pga varhet for voksne mennesker.
Blodspor: Startet en gang. Fikk 0 fordi hun brukte alt for lang tid. Brukte for lang tid fordi hun ikke syns det var så greit at dommeren var med og gikk bak oss i sporet... Men hun er veldig dyktig til å gå selve sporet!
Lydighet: Nesten bronsemerket :) Klarte seg vanvittig bra med tanke på at hun syntes karakterblokka til dommeren var skummel fra hun kom inn i ringen. Gjorde alle øvelsene bortsett fra enkeltdekk to minutter som var siste øvelsen.

Rallylydighet :) Her er vi i øvelsen "kall inn foran i fart"!

Treningsnivå
Heelwork to music: Konkurranseklar ift posisjoner, men har ikke program klart.
Freestyle: Konkurranseklar med noe mer jobb :)
Felt: Finner gjenstander innimellom, gidder ikke hente dem inn... Så dette driver vi ikke med :)
Spor: Flink hund, med en ganske dårlig eier!
Hopp/agility: Måtte slutte å trene pga Dinas sviktende helse. Nybegynnernivå. Hun tok alle hindrene, men vi hadde mye jobb igjen særlig på føringsbiten.
Hverdagslydighet: Dina er en ukomplisert hund, så hverdagslydighet er ikke prioritert, bortsett fra passeringstrening, da hun syns at fremmede hunder som kommer mot henne på tur er ekkelt.

Trening på tur: Dina gjør "tarzan" (klatrer i trær)!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar