mandag 30. april 2012

Svar på Dinas mystiske sykdom?

Vi har fått prøvesvar fra dyrlegen i dag!

Nummer 1. Vi testa Dina for Borelia i januar. Den kommer tilbake med svar på to verdier, hvorav den ene er innenfor normalen, den andre er i grenseland. Får derfor beskjed om å ta en ny prøve om noen måneder, for om den andre da også har gått ned til å være innenfor normalen, så har den jo vært synkende, og da kunne man kanskje si at hun mest sannsynlig har hatt borelia, og at verdiene nå var på vei ned. Et svar som var helt innenfor hva man kunne forvente på mine hunder; ingenting klart... Alternativ to var at dette var Dinas normale verdier, og at hun dermed ikke hadde borelia. 
På testen vi tok igjen nå, så får hun samme svar som sist; normal på den ene verdien, i grenseland på den andre. Mest sannsynlig er dette derfor hennes normale verdier på de to prøvene. 

Nummer 2. Vi testet henne denne gangen også for Mysthenia Gravis (muskelsykdom). Dere kan jo gjette tre ganger hver på om resultatet var entydig... På denne prøven er det også to verdier som blir målt. Begge to lå i grenseland. Prøvene ligger ganske langt fra å være negative, men de bikker heller ikke over i de verdiene som gir et klart "ja, hun har mysthenia". 
Den "positive" nyheten er at veterinæren hadde hatt to liknende tilfeller de siste årene, hvor begge to starta på akkurat samme verdi som Dina har nå. Veterinæren hadde satt i gang behandling som om det var mysthenia (tablettbehandling), og begge to hadde blitt friske. Tablettene virker ikke om det ikke er mysthenia hun har, og derfor er det jo i grunn bare å kjøre på og se om hun blir bedre eller ikke. Veterinæren er optimistisk, og det er i grunn jeg og. Dyrlegen sier at med hennes sykehistorie (og det er jo omtrent ingenting annet hun nå ikke er sjekket for....) og symptomer, og nå også disse prøveverdiene som i hvert fall ikke er negative, så er det ganske sannsynlig at hun har mysthenia. 

Jeg må jo si at jeg håper det er mysthenia hun har.... Jeg ønsker meg ingen syk hund, ikke minst for Dinas del, men spørsmålet har jo ikke det siste året vært OM hun er syk, DET har jeg vært helt sikker på, spørsmålet har vært hvordan syk hun er.... Det å få et endelig svar på det (ikke det at det er helt endelig med de prøvesvarene Dina driver og serverer men....), og at det kan behandles med tabletter, det hadde vært helt fantastisk!!!

Veien videre? Hun skal ha to tabletter tre ganger om dagen. Hun skal inn til veterinæren for å ta nye blodprøver hver 3. måned for å følge med på om verdiene endrer seg. De to andre hundene som starta på samme verdier som Dina hadde begge to helt negative verdier på blodprøvetaking nummer fire etter påstartet behandling. Det er altså snakk om behandling over ett år..... Laaangt tidsperspektiv, men det er greit så lenge hun blir bedre. Og hun kan ha et liv sånn som hun lever nå; moderate turer, trening og kos :)

Lille, vakre, Dina'n min =)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar